Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tarta z soczewicą i kiełbasą"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 76
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 129
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 76
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 129
Składniki
Ciasto: z podanych składników i szczypty soli zagnieć gładkie ciasto. Uformuj kulę, owiń folią spożywczą, włóż na godzinę do lodówki. Schłodzone ciasto rozwałkuj. Formę do tarty wyłóż papierem do pieczenia, ułóż ciasto. Piecz 15 minut w 180°C.
Nadzienie: soczewicę ugotuj w lekko osolonym wrzątku wed ług instrukcji na opakowaniu. Osącz. Fasolkę szparagową wrzuć do lekko osolonego wrzątku, gotuj 5 minut. Osącz. Wymieszaj z soczewicą. Kiełbasę pokrój na plasterki, żółty ser pokrój w kostkę. Śmietanę wymieszaj z jajkiem, przypraw do smaku.
Na upieczone ciasto wyłóż fasolę z soczewicą, posyp połową sera. Równomiernie zalej masą śmie tanową. Ułóż plasterki kiełbasy i pozostały ser. Piecz jeszcze 30 minut w tej samej temperaturze.Źródło: Chwila dla Ciebie