Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tarta z soczewicą i kiełbasą"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13978
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1613
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15771
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6391
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13978
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1613
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15771
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6391
Składniki
Ciasto: z podanych składników i szczypty soli zagnieć gładkie ciasto. Uformuj kulę, owiń folią spożywczą, włóż na godzinę do lodówki. Schłodzone ciasto rozwałkuj. Formę do tarty wyłóż papierem do pieczenia, ułóż ciasto. Piecz 15 minut w 180°C.
Nadzienie: soczewicę ugotuj w lekko osolonym wrzątku wed ług instrukcji na opakowaniu. Osącz. Fasolkę szparagową wrzuć do lekko osolonego wrzątku, gotuj 5 minut. Osącz. Wymieszaj z soczewicą. Kiełbasę pokrój na plasterki, żółty ser pokrój w kostkę. Śmietanę wymieszaj z jajkiem, przypraw do smaku.
Na upieczone ciasto wyłóż fasolę z soczewicą, posyp połową sera. Równomiernie zalej masą śmie tanową. Ułóż plasterki kiełbasy i pozostały ser. Piecz jeszcze 30 minut w tej samej temperaturze.Źródło: Chwila dla Ciebie