Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki sposób na lekkie danie nadające się zarówno na obiad jak i na kolację.
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 17
Ostatnio w mojej kuchni powstała cukinia tarta kiszona na zupę, zrobiona na w...
Odsłon: 53
Przepis dnia
Idealne danie w czasie jesiennego grzybobrania.
Odsłon: 1300
Dzisiaj zrobiona przyda się później do zup, sosów, innych potraw. Polecam.
Odsłon: 209
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 17
Ostatnio w mojej kuchni powstała cukinia tarta kiszona na zupę, zrobiona na w...
Odsłon: 53
Przepis dnia
Idealne danie w czasie jesiennego grzybobrania.
Odsłon: 1300
Dzisiaj zrobiona przyda się później do zup, sosów, innych potraw. Polecam.
Odsłon: 209
Składniki
Zagniatamy ciasto: w misce mieszamy mąkę, szczyptę soli, olej i żółtko. Dodajemy kilka łyżek zimnej wody, aby ciasto miało odpowiednią konsystencję. Wylepiamy formę ciastem i chłodzimy w lodówce. Przygotowujemy farsz: pory kroimy na plastry, paprykę w grubą kostkę lub paski, szynkę w paski. Całość chwilę podsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju. Jajka należy rozkłócić widelcem i wymieszać ze śmietaną, po czym przyprawiamy ulubionymi przyprawami/ziołami. Ciasto wyłożone na formę wyjmujemy z lodówki i wstawiamy do rozgrzanego piekarnika (180 stopni). Spód podpiekamy 10 minut. Następnie wykładamy podsmażone warzywa i zalewamy jajkami wymieszanymi ze śmietaną. Tak przygotowaną całość pieczemy jeszcze około 30 do 40 minut.