Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tarta z tuńczykiem i kaparami"
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 56
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 31
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 60
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 343
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2559
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 56
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 31
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 60
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 343
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2559
Składniki
50 min • Porcja 500 kcal • Koszt porcji ok. 4,50 zł • Przepis na 6 porcji.
Zagniatam ciasto w kulę i wkładam do lodówki na 30 min. Wylepiam nim formę, nakłuwam widelcem, wstawiam do piekarnika nagrzanego do 200°C. Piekę ok. 15 min, do zarumienienia.
Pomidory kroję na kawałki, oliwki na plasterki, tuńczyka rozdrabniam widelcem. Jajka roztrzepuję, dodaję przyprawy i serek, mieszam. Na ciasto wylewam masę serową.
Układam pomidory, oliwki, tuńczyka i kapary. Wstawiam do piekarnika, piekę ok. 15 min, aż farsz się zetnie.
Najsmaczniejsza jest, gdy jemy ją na gorąco. Katarzyna Janeczko z ZamościaŹródło: Kobieta i życie