Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tarta z warzywami"
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 329
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 70
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 117
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 329
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 70
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 117
Składniki
Mąkę wysyp na stolnicę, dodaj masło i posiekaj nożem. Połącz z żółtkiem, solą i wodą, zagnieć gładkie ciasto. Zawiń w folię spożywczą i wstaw na 30 minut do lodówki. Ciasto rozwałkuj na grubość 3 mm i wyłóż nim formę, ponakłuwaj widelcem i przykryj folią aluminiową.
Cukinię umyj, pokrój wzdłuż. Obsmaż na oliwie, oprósz solą i pieprzem, odsącz. Roztrzep jajka, dodaj śmietanę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Do masy dodaj 2/3 pokruszonego sera, dopraw.
Na ciasto nałóż warzywa, wlej masę i ułóż połówki pomidorków. Całość posyp resztą fety. Piecz w piekarniku około 20 minut w temp. 180 °C.Źródło: Na żywo