Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tarta ze szpinakiem i fetą"
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 42
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 177
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 42
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 177
Składniki
Ciasto rozmrozić, wyciąć kwadraty 15x15 cm. Wyłożyć na blachę posmarowaną odrobiną oliwy. Obciążyć kawałki ciasta suchą fasolą, podpiec w temperaturze 180°C przez ok. 10 minut.
Szpinak umyć, oczyścić, przebrać. Czosnek posiekać, zeszklić na oliwie, dodać szpinak, dusić, doprawić solą i pieprzem. Ostudzić.
Jajka rozbełtać ze śmietaną, doprawić, wymieszać ze szpinakiem. Masę nakładać na kawałki ciasta, z wierzchu położyć pokruszoną fetę. Piec ok. 30 minut. Udekorować liśćmi boćwiny.
ok. 55 minutŹródło: Twoje Imperium