Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 86
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 191
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 86
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 191
Składniki
z podanych składników na ciasto wyrobić podkład i wylepić formę ,schłodzić.
Cebulę pokroić w pióra przesmażyć aż zmięknie.odstawić.Filet pokroić w kostkę,ser również.Liście szpinaku wypłukane wrzucić na głęboka patelnię podlać kilkoma łyżkami wody i poczekać aż zwiędną po czym odcedzić odcisnąć i grubo posiekać wrzucić do cebuli.
Na ciasto ułożyć filet ser ,cebulę ze szpinakiem.Mleko lub śmietankę wymieszać z jajami dodać przyprawy i wyciśnięty lub drobno posiekany czosnek,zalać tą mieszaniną tartę i zapiekać w piekarniku nagrzanym do 220 stopni aż ciasto się zrumieni a nadzienie "zsiądzie".Dla podwyższenia kaloryczności można wierzch posypać tartym serem