Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tartaletki z mrożonymi kurkami"
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, jest bardzo dobra i pożywna. Taka komb...
Odsłon: 237
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 151
Szarlotka to bezsprzecznie królowa jesiennych deserów. Ale czy można się nią...
Odsłon: 28044
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, jest bardzo dobra i pożywna. Taka komb...
Odsłon: 237
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 151
Szarlotka to bezsprzecznie królowa jesiennych deserów. Ale czy można się nią...
Odsłon: 28044
Składniki
Mąkę i sól wsypujemy do miski, dodajemy pokrojone masło. Siekamy nożem, a później krótko wyrabiamy palcami, aż utworzy się kruszonka.
Zagniatamy w gładką kulę, dodając tyle wody, ile potrzeba, by ciasto nie było zbyt twarde. Schładzamy 30-40 minut w lodówce.
Ciasto dzielimy na 10 części. Foremki do tartaletek wykładamy papierem do pieczenia. Wylepiamy ciastem i pieczemy tak, jak radzi nasza ekspertka na sąsiedniej stronie.
W misce mieszamy starty ser, mleko, śmietanę, doprawiamy bazylią, solą i pieprzem.
Zamrożone kurki wykładamy na sito, blanszujemy, osączamy i dodajemy do farszu. Farsz nakładamy do podpieczonych tartaletek, dekorujemy zwiniętymi plasterkami boczku i zapiekamy 30 minut w temperaturze 190oC.
Wartość odżywcza jednej sztuki: 238 kcal, Białko: 23 g: Tłuszcz: 18 g, Węglowodany 35,5 gŹródło: Rewia