Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tartinki z serkiem i łososiem"
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8010
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 284
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 107
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2174
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 689
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8010
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 284
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 107
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2174
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 689
Składniki
Koperek umyj i osusz. Kilka całych gałązek zostaw do dekoracji, resztę drobno posiekaj. Plasterek wędzonego łososia pokrój na paski. Biały serek kanapkowy dopraw do smaku odrobiną soli i białego mielonego pieprzu.
Następnie wymieszaj go z posiekanym koperkiem. Grubą warstwą serka posmaruj kromki pieczywa (jeśli chcesz, możesz je wcześniej okroić i nadać im kształt kółek).
Kawałki łososia skrop sokiem wyciśniętym z cytryny. Ułóż fantazyjnie na tartinkach. Udekoruj gałązkami koperku oraz – jeśli lubisz – bardzo cienkimi paskami skórki cytryny. Od razu podawaj.
Tartinki będą też świetnie smakowały, gdy do serka dodasz odrobinę chrzanu.
<strong>Czas: ok. 15 minut; liczba porcji: 3.</strong>Źródło: Świat kobiety