Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tatar z matiasów"
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5354
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 884
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11782
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5071
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1334
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5354
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 884
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11782
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5071
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1334
Składniki
Matiasy opłucz, zalej połową mleka, odstaw na pół godziny. Matiasy osącz, zalej resztą mleka, dodaj pokrojoną cebulę, odstaw w chłodne miejsce na godzinę.
Ogórek i paprykę pokrój w drobną kostkę. Ogórki osącz z soku. Natkę posiekaj. Matiasy osącz z mleka, opłucz, pokrój w drobną kostkę. Wymieszaj z warzywami (matiasy i warzywa powinny być po połowie).
Majonez połącz z keczupem, musztardą i śmietaną, przypraw. Polej wymieszane z warzywami matiasy, dobrze połącz. Odstaw na pół godziny w chłodne miejsce.
Czas przygotowania 15 min, ilość porcji 2, cena za porcję 2,30 zł
Matiasy po wymoczeniu możesz skropić octem i odstawić na 10 minut – dzięki temu nabiorą twardości. Ciekawie będzie też smakował dodatek posiekanych konserwowych pieczarek.Źródło: Chwila dla Ciebie