Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tatarskie róże"
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 88
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3328
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1176
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 88
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3328
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1176
Składniki
Farsz: polędwicę pokrój na cienkie plastry. 6 plastrów polędwicy, ogórki i obraną cebulę pokrój w drobną kostkę. Masło stop na patelni, włóż pokrojoną polędwicę, ogórki i cebulę, smaż, aż woda odparuje.
Mieloną wołowinę wyrób z żółtkami i maggi, przypraw. Dodaj gorącą polędwicę, wyrób na gładką masę.
Ciasto: wyrób na gładkie, elastyczne ciasto. Podziel na kawałki. Rozwałkuj na grubość ok. pół cm. Pokrój w paski długości około 25 cm i szerokości 5 cm. Wzdłuż, na połowie każdego paska ułóż po 4 plastry polędwicy (na lekki zakład – częściowo muszą wystawać ponad ciastem).
Na reszcie pasków rozłóż farsz. Zwiń w roladkę, formując różyczkę. Końcówkę ciasta posmaruj rozmąconymi białkami, zlep. Różyczki ułóż w papierowych foremkach, posmaruj białkiem. Piecz 30-35 minut w 190°C.
Czas przygotowania: 75 min, ilość porcji: 10, cena za porcję: 1,80 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie