Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tanie, szybkie i łatwe jak budowa cepa, a dodatkowo niskokaloryczne i bogate w błonnik.
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 54
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 153
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1219
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 489
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 54
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 153
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1219
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 489
Składniki
Mięso mielone obsmażamy na patelni teflonowej bez tłuszczu (mięso wypuści swoje soki i tłuszczyk). Wrzucamy posiekaną cebulkę i czosnek. Doprawiamy do smaku. W tym samym czasie gotujemy na parze kalafior i fasolkę do miękkości.
Mięso układamy w naczyniu żaroodpornym i ścieramy na nie surową marchew. Wrzucamy ugotowane warzywa i delikatnie solimy. Białka ubijamy na sztywno, dodajemy żółtka i nadal ubijamy na puszystą masę. Do masy jajecznej dodajemy płatki owsiane i jogurt naturalny oraz przyprawy, mieszamy. Polewamy zapiekankę.
Pieczemy w temp. 180 stopni, aż jajko na wierzchu nabierze lekko złotawego odcieniu.