Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tanie, szybkie i łatwe jak budowa cepa, a dodatkowo niskokaloryczne i bogate w błonnik.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7732
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 250
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2784
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 562
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7732
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 250
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2784
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 562
Składniki
Mięso mielone obsmażamy na patelni teflonowej bez tłuszczu (mięso wypuści swoje soki i tłuszczyk). Wrzucamy posiekaną cebulkę i czosnek. Doprawiamy do smaku. W tym samym czasie gotujemy na parze kalafior i fasolkę do miękkości.
Mięso układamy w naczyniu żaroodpornym i ścieramy na nie surową marchew. Wrzucamy ugotowane warzywa i delikatnie solimy. Białka ubijamy na sztywno, dodajemy żółtka i nadal ubijamy na puszystą masę. Do masy jajecznej dodajemy płatki owsiane i jogurt naturalny oraz przyprawy, mieszamy. Polewamy zapiekankę.
Pieczemy w temp. 180 stopni, aż jajko na wierzchu nabierze lekko złotawego odcieniu.