Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tanie, szybkie i łatwe jak budowa cepa, a dodatkowo niskokaloryczne i bogate w błonnik.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4804
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9146
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4804
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9146
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Składniki
Mięso mielone obsmażamy na patelni teflonowej bez tłuszczu (mięso wypuści swoje soki i tłuszczyk). Wrzucamy posiekaną cebulkę i czosnek. Doprawiamy do smaku. W tym samym czasie gotujemy na parze kalafior i fasolkę do miękkości.
Mięso układamy w naczyniu żaroodpornym i ścieramy na nie surową marchew. Wrzucamy ugotowane warzywa i delikatnie solimy. Białka ubijamy na sztywno, dodajemy żółtka i nadal ubijamy na puszystą masę. Do masy jajecznej dodajemy płatki owsiane i jogurt naturalny oraz przyprawy, mieszamy. Polewamy zapiekankę.
Pieczemy w temp. 180 stopni, aż jajko na wierzchu nabierze lekko złotawego odcieniu.