Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tanie, szybkie i łatwe jak budowa cepa, a dodatkowo niskokaloryczne i bogate w błonnik.
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4146
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 327
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1132
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4146
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 327
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1132
Składniki
Mięso mielone obsmażamy na patelni teflonowej bez tłuszczu (mięso wypuści swoje soki i tłuszczyk). Wrzucamy posiekaną cebulkę i czosnek. Doprawiamy do smaku. W tym samym czasie gotujemy na parze kalafior i fasolkę do miękkości.
Mięso układamy w naczyniu żaroodpornym i ścieramy na nie surową marchew. Wrzucamy ugotowane warzywa i delikatnie solimy. Białka ubijamy na sztywno, dodajemy żółtka i nadal ubijamy na puszystą masę. Do masy jajecznej dodajemy płatki owsiane i jogurt naturalny oraz przyprawy, mieszamy. Polewamy zapiekankę.
Pieczemy w temp. 180 stopni, aż jajko na wierzchu nabierze lekko złotawego odcieniu.