Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Torcik naleśnikowy"
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 61
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 188
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 84
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 64
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 61
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 188
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 84
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 64
Składniki
Mleko wlej do misy i połącz z jajkiem. Dodaj mąkę i szczyptę soli. Dobrze ubij, aby powstało rzadkie ciasto bez grudek. Odstaw na 20 minut, aby ciasto odpoczęło. Posmaruj patelnię olejem i rozgrzej. Wlej ciasto i usmaż naleśniki.
Śmietanę ubij na sztywno z cukrem pudrem. Część odłóż do dekoracji, a resztę wymieszaj z twarogiem. Truskawki dokładnie oczyść i pokrój na mniejsze kawałki. Jedną trzecią pokrojonych truskawek zmiksuj i dodaj do kremu twarogowego.
Pierwszy naleśnik posmaruj dżemem, a potem farszem twarogowym. Ułóż na nim kawałki truskawek. Czynność powtórz. W ten sposób sklej 4 naleśniki, ostatni posmaruj tylko dżemem.
Resztą bitej śmietany napełnij worek cukierniczy z końcówką z gwiazdką i udekoruj po obwodzie małymi kopczykami. Na kopczyki połóż kawałeczki truskawek. Torcik możesz udekorować listkami mięty.Źródło: Na żywo