Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Torcik z tuńczyka"
Idealny placek na każdą porę roku - do jego przygotowania można wykorzystać d...
Odsłon: 105
Ciasteczka pistacjawe z pistacjami i gorzką czekoladą. Dodałam także herbatę...
Odsłon: 91
Idealny placek na każdą porę roku - do jego przygotowania można wykorzystać d...
Odsłon: 105
Ciasteczka pistacjawe z pistacjami i gorzką czekoladą. Dodałam także herbatę...
Odsłon: 91
Składniki
Ziemniaki ugotuj w mundurkach, ostudź i zmiel lub przetrzyj przez sito. Dodaj mąkę, jajko, sól i dokładnie wyrób.
Tortownicę wysmaruj masłem i oprósz mąką. Masę ziemniaczaną wyłóż do tortownicy i wygładź wierzch.
Tuńczyka odsącz z zalewy i wymieszaj z pokrojoną papryką. Połóż na ziemniakach.
Śmietankę zmiksuj z jajkami, dopraw solą i pieprzem. Zalej tuńczyka.
Danie wstaw do nagrzanego do 200°C piekarnika i piecz ok. 35 minut.
Podawaj z plasterkami cytryny i koperkiem.Źródło: Telemax