Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Torcik z tuńczyka"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 669
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 102
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 35
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2700
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 669
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 102
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 35
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2700
Składniki
Ziemniaki ugotuj w mundurkach, ostudź i zmiel lub przetrzyj przez sito. Dodaj mąkę, jajko, sól i dokładnie wyrób.
Tortownicę wysmaruj masłem i oprósz mąką. Masę ziemniaczaną wyłóż do tortownicy i wygładź wierzch.
Tuńczyka odsącz z zalewy i wymieszaj z pokrojoną papryką. Połóż na ziemniakach.
Śmietankę zmiksuj z jajkami, dopraw solą i pieprzem. Zalej tuńczyka.
Danie wstaw do nagrzanego do 200°C piekarnika i piecz ok. 35 minut.
Podawaj z plasterkami cytryny i koperkiem.Źródło: Telemax