Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tort łazankowy"
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 120
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 120
Składniki
Kapustę kiszoną odciśnij, drobno pokrój i podsmaż na rozgrzanym oleju.
Na drugiej patelni zeszklij przeciśnięty przez praskę czosnek, cebulę pokrojoną w kostkę i obraną marchew, startą na tarce o średnich oczkach.
Po chwili smażenia dodaj posiekane grzyby. Gdy będą miękkie, dosyp sól, pieprz i kminek. Całość wymieszaj z miękką kapustą.
Łazanki ugotuj w osolonym wrzątku z łyżką oleju. Natychmiast po odlaniu wyłóż część makaronu na dno brytfanny i pokryj je warstwą kapusty.
Przekładaj tak, by utworzyć 3 piętra. Wierzch posyp startym serem.Źródło: Kurier TV