Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tort naleśnikowy z orzechami"
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 335
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 70
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 117
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 335
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 70
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 117
Składniki
Mąkę przesiej przez sitko do miski. Dodaj szczyptę soli. Wbij jajka. Wlej mleko i wodę. Całość dokładnie wymieszaj i usmaż naleśniki.
Szpinak opłucz, odetnij łodyżki i osusz na papierowym ręczniku. Następnie włóż na 3 minuty do posolonego wrzątku, odcedź i grubo posiekaj. Dymki obierz i pokrój w plasterki. Zeszklij na rozgrzanym oleju. Szpinak wymieszaj z dymką, pokrojoną w kostkę fetą, kawałkami pomidorów i jajkami.
Przypraw roztartym czosnkiem, solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Podsmaż. Naleśniki przekładaj przygotowanym nadzieniem, tworząc tort. Wierzch posyp żółtym serem i orzechami. Piecz w piekarniku w temperaturze 180 °C przez 20 minut.Źródło: Na żywo