Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tort naleśnikowy z owocami"
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 98
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 116
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 98
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 116
Składniki
Mleko miksuję z jajkami, cukrem, mąką i proszkiem do pieczenia. Ciasto wylewam porcjami na rozgrzaną, natłuszczoną olejem patelnię i smażę złociste naleśniki.
Borówki myję. Odkładam 10 dag, resztę zasypuję cukrem i smażę 10 min, studzę. Twaróg miksuję z żółtkami i cukrem wanil. Dodaję 3/4 zimnego musu, ponownie miksuję, ew. dosładzam cukrem pudrem. Dodaję odłożone borówki, mieszam.
Naleśniki przekładam nadzieniem. Tort dekoruję owocami, oprószam cukrem pudrem. Podaję z resztą musu.
<strong>Jadwiga Kwiek z Faściszowy</strong>
Porcja zawiera ok. 420 kcal
Porcja kosztuje ok. 2,60 zł
ok. 50 minŹródło: Tina