Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tort warzywny"
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5828
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 365
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5828
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 365
Składniki
45 min • Porcja 298 kcal • Koszt porcji 1,60 zł • Przepis na 4 porcji
Obrane, pokrojone w plastry ziemniaki wrzucam do gotującej się osolonej wody. Gdy zawrze, gotuję 5 minut. Odcedzam.
Fasolkę kroję, gotuję do miękkości. Cukinię kroję w półplasterki, bakłażana w ćwierćplasterki, paprykę w słupki. Przekładam do garnka ze zeszkloną cebulą w półplasterkach, wlewam 1/2 szklanki wody i duszę.
Pomidory bez skórki kroję w kostkę. Dodaję do warzyw. Mieszam i duszę. Indyka kroję w paski, mieszam z przyprawą do kurczaka i smażę na łyżce oliwy. Do warzyw dodaję mięso, koncentrat, mieszam. Zagotowuję. Doprawiam solą i pieprzem. Lekko studzę.
Układam plasterki ziemniaków w tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Rozsmarowuję połowę warzyw z indykiem. Na to ziemniaki i resztę warzyw. Posypuję wierzch posiekaną natką. Układam pokrojony ser. Piekę w 200°C ok. 25 min.
<strong>Monika Trząska z Dąbrowy Górniczej</strong>Źródło: Kobieta i życie