Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne danie dla lubiacych ziemniaki!!
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2858
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3938
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 642
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3861
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2858
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3938
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 642
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3861
Składniki
1-ziemniaki myjemy gotujemy w mundurkach okolo 30 minut obieramy ze skorki i przeciskamy przez praske.Dodajemy maslo,parmezan,jajka,ser gouda pokrojony na male kawalki,pokrojona na kosteczke szynke,sol piepsz do smaku.Wszystko dokladnie mieszamy masa musi dobrze do siebie przywierac( gdy tego nie robi mozna dodac 2 lyzki mleka)
2-kroimy na plastry ser wedzony,forme do pieczenia(ja uzywam tortownicy)smarujemy maslem i wysypujemy bulka tarta,nastepnie dodajemy tylko polowke naszej ziemniaczanej masy i dociskamy dobrze do formy nastepnie przykrywamy wedzonym serem i pozostala masa.
3-Posypujemy bulka tarta i na wierzch kladziemy kawaleczki masla.
4-Pieczemy przez 30 minut w temperaturze 200stopni .Tort musi nabrac zlotego koloru danie podajemy cieple.