Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 37 Ocena: 706
Dodano: 05.08.2009
Odsłon: 10247
3-4 os. | 60 min | średnie | przystępne |
1-ziemniaki myjemy gotujemy w mundurkach okolo 30 minut obieramy ze skorki i przeciskamy przez praske.Dodajemy maslo,parmezan,jajka,ser gouda pokrojony na male kawalki,pokrojona na kosteczke szynke,sol piepsz do smaku.Wszystko dokladnie mieszamy masa musi dobrze do siebie przywierac( gdy tego nie robi mozna dodac 2 lyzki mleka)
2-kroimy na plastry ser wedzony,forme do pieczenia(ja uzywam tortownicy)smarujemy maslem i wysypujemy bulka tarta,nastepnie dodajemy tylko polowke naszej ziemniaczanej masy i dociskamy dobrze do formy nastepnie przykrywamy wedzonym serem i pozostala masa.
3-Posypujemy bulka tarta i na wierzch kladziemy kawaleczki masla.
4-Pieczemy przez 30 minut w temperaturze 200stopni .Tort musi nabrac zlotego koloru danie podajemy cieple.
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

klaudyna1957 05 sierpnia 2009Zgłoś do usunięcia
pysznie wygląda6 Kto głosował? | Odpowiedz

Tosca 05 sierpnia 2009Zgłoś do usunięcia
Wydaje się smaczne. Może sie skuszę... ;)6 Kto głosował? | Odpowiedz