Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tortellini w sosie"
Polecam.
Odsłon: 124
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 47
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 589
Polecam.
Odsłon: 124
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 47
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 589
Składniki
Tortellini ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Osącz na sicie, trzymaj w cieple.
Cebulę i czosnek obierz, posiekaj. Masło stop, podsmaż cebulę z czosnkiem. Oprósz mąką, podduś. Wlej mleko i kremówkę, wymieszaj, gotuj na małym ogniu 10 minut.
Natkę umyj, osusz, posiekaj. Wsyp do sosu, podgrzej, przypraw. Polej tortellini.
<strong>Czas przygotowania: 35 min. Ilość porcji: 6. Cena za porcję: 2,70 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie