Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierożki zapieczone w sosie z przepysznym parmezanem
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 24
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 795
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2096
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4092
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 24
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 795
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2096
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4092
Składniki
Tortellini ugotowałem w osolonej wodzie z dodatkiem kilku kropli oleju. Odcedziłem, przelałem zimna wodą i osączyłem. Piekarnik rozgrzałem do 220 stopni C. Śmietanę podgrzałem w garnku, dodałem pokruszony ser pleśniowy, mieszałem, aż ser się rozpuścił. Sos doprawiłem do smaku solą i pieprzem. Pierożki przełożyłem do miski i delikatnie wymieszałem z sosem serowo-śmietanowym. Naczynie żaroodporne posmarowałem tłuszczem, następnie wyłożyłem tortellini z sosem. Pomidorki pokroiłem na połówki, obłożyłem pierożki. Parmezan starłem na tarce o małych oczkach, posypałem nim pierożki.
Naczynie umieściłem w połowie wysokości piekarnika, zapiekałem ok. 10 minut, aż na wierzchu utworzyła się złocistobrązowa skorupka. Gotowe danie podałem gorące.