Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tortellini z pesto i pomidorkami"
Szybka w wykonaniu, zdrowa zupa na każdą okazję. Smakuje wspaniale.
Odsłon: 160
Szybka w wykonaniu, zdrowa zupa na każdą okazję. Smakuje wspaniale.
Odsłon: 160
Składniki
Tortellini ugotuj według prze pisu na opakowaniu. Ostudź. Cebulę obierz, pokrój w piórka. Zeszklij na oleju. Włóż przekrojone na pół pomidorki koktajlowe. Chwilę smaż razem, przypraw solą i pieprzem.
Natkę posiekaj, włóż do większego garnuszka. Wsyp ser żółty oraz zmielone orzechy. Wlej oliwę, dodaj przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, zmiksuj na gładki sos (jeśli jest za gęsty, wlej odrobinę wody). Przypraw do smaku solą i pieprzem.
Tortellini przełóż do salaterki, wymieszaj z pesto. Udekoruj pomidorkami. Danie jest smaczne na gorąco i na zimno.
<strong>Czas przygotowania 30 min, ilość porcji 4, cena za porcję 2,60 zł</strong>
Przepis przysłała Jadwiga Kwiek z Faściszowej.Źródło: Chwila dla Ciebie