Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis na gorącą przekąskę w pięć minut! Chrupiące placki wypełnione serem i szynką! Danie idealne na szybki, sycący posiłek. Tortille nigdy nie były tak pyszne!
Pyszne, soczyste i delikatne mięso gotowane w mleku, nie tylko dla tych, któr...
Odsłon: 118
Przepis dnia
Pieczonki w papilotkach to turecki sposób na zamknięcie smaku w jednym, papie...
Odsłon: 13139
W te ciemne, chłodne popołudnia fajnie jest przypomnieć sobie smak lata. :) N...
Odsłon: 98
Pyszne, soczyste i delikatne mięso gotowane w mleku, nie tylko dla tych, któr...
Odsłon: 118
Przepis dnia
Pieczonki w papilotkach to turecki sposób na zamknięcie smaku w jednym, papie...
Odsłon: 13139
W te ciemne, chłodne popołudnia fajnie jest przypomnieć sobie smak lata. :) N...
Odsłon: 98
Składniki
Ogórki konserwowe kroimy w cienkie plasterki. Placki tortilli nacinamy od krawędzi placka do środka.
Połowę tortilli smarujemy keczupem, na drugiej połowie układamy plastry sera i szynki. Na części posmarowanej sosem układamy plasterki ogórka i prażoną cebulkę.
Tortille składamy na cztery tak aby powstał trójkąt. Gotowe placki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy przez 8-10 minut w 200 stopniach z termoobiegiem. Smacznego!