Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis na gorącą przekąskę w pięć minut! Chrupiące placki wypełnione serem i szynką! Danie idealne na szybki, sycący posiłek. Tortille nigdy nie były tak pyszne!
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5823
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 348
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5823
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 348
Składniki
Ogórki konserwowe kroimy w cienkie plasterki. Placki tortilli nacinamy od krawędzi placka do środka.
Połowę tortilli smarujemy keczupem, na drugiej połowie układamy plastry sera i szynki. Na części posmarowanej sosem układamy plasterki ogórka i prażoną cebulkę.
Tortille składamy na cztery tak aby powstał trójkąt. Gotowe placki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy przez 8-10 minut w 200 stopniach z termoobiegiem. Smacznego!