Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis na gorącą przekąskę w pięć minut! Chrupiące placki wypełnione serem i szynką! Danie idealne na szybki, sycący posiłek. Tortille nigdy nie były tak pyszne!
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 517
Onigiri, czyli japoński danie, które podbija cały świat. Ryż uformowany najcz...
Odsłon: 158
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 517
Onigiri, czyli japoński danie, które podbija cały świat. Ryż uformowany najcz...
Odsłon: 158
Składniki
Ogórki konserwowe kroimy w cienkie plasterki. Placki tortilli nacinamy od krawędzi placka do środka.
Połowę tortilli smarujemy keczupem, na drugiej połowie układamy plastry sera i szynki. Na części posmarowanej sosem układamy plasterki ogórka i prażoną cebulkę.
Tortille składamy na cztery tak aby powstał trójkąt. Gotowe placki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy przez 8-10 minut w 200 stopniach z termoobiegiem. Smacznego!