Do góry

Dania główne Przepis na:

Tortilla z pieczonym kurczakiem i chipsami

Tortilla z pieczonym kurczakiem i chipsami

Autor:

Przepisów i artykułów: 3277 Ocena: 28016

Dodano:

Odsłon: 1

Wypróbowany przepis na "Tortilla z pieczonym kurczakiem i chipsami"

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Tortilla z pieczonym kurczakiem i chipsami

Przygotowanie

  1. Czas ok. 45 min; porcja – 390 kcal, cena 4 zł.

  2. Mięso oddziel od kości, rozdrobnij. Na patelni rozgrzej 2 łyżeczki oleju. Wrzuć posiekane cebule i roztarty ząbek czosnku. Smaż kilka minut. Dodaj mięso, bulion, kumin, łyżeczkę oregano, sól i pieprz do smaku. Duś 15-20 minut. Wrzuć pokrojoną w krążki zieloną papryczkę i posiekaną czerwoną paprykę.

  3. Czipsy wysyp na blachę do pieczenia, posyp startym serem. Piecz 5 min w 180 st. Ostudź, pokrusz. Awokado obierz, miąższ pokrój w plasterki. Opłucz i osusz kilka liści sałaty.

  4. Tortille podgrzej na patelni lub w mikrofali. Napełniaj liśćmi sałaty, mięsnym farszem z papryką, awokado i czipsami. Ozdób kolendrą.

  5. Ostre jalapeno

  6. Papryczki jalapeno (z grupy chili) mają długość od 6 do 9 cm. Najczęściej są zielone (rzadziej czerwone). Ich ostrość określa się jako średnią. Do dań serwuje się świeże, marynowane, suszone, a także pieczone i wędzone.

    Źródło: Świat kobiety

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń