Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W twoim domu nie może zabraknąć parówek na śniadanie? Możesz przygotować z nich także obiad lub kolację na ciepło. Wystarczy przygotować farsz, zawinąć go w tortillę, zalać sosem pomidorowym i na kilka chwil umieścić całość w piekarniku.
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 387
Smaczna i prosta sałatka do pracy lub inną okazję.
Odsłon: 14590
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 387
Smaczna i prosta sałatka do pracy lub inną okazję.
Odsłon: 14590
Składniki
Przygotuj farsz z parówkami. Z każdej z nich usuń otoczkę, a następnie pokrój w plasterki. Cebulę umyj, obierz, a następnie posiekaj drobno. To samo zrób z czosnkiem. Umytą i osuszoną paprykę czerwoną pokrój, usuwając gniazdo nasienne.
Na głębokiej patelni albo w garnku rozgrzej tłuszcz. Zeszklij cebulę i czosnek, a następnie dodaj parówki. Dopraw papryką słodką, natką pietruszki, solą i pieprzem. Podsmażaj kilka minut, od czasu do czasu mieszając. Dodaj zawartość puszki pomidorów i zagotuj. Pod koniec smażenia dodaj koncentrat, zamieszaj.
Teraz przygotuj sos. Paprykę umyj, osusz, pozbądź się gniazda nasiennego. Podsmaż ją w małym garnku. Dodaj passatę pomidorową, koncentrat, bazylię, sól i pieprz. Zagotuj.
Każdy placek tortilli połóż na blacie, nałóż farsz, zostawiając około 1-2 centymetry od krawędzi. Zawiń i ułóż w naczyniu żaroodpornym. Zalej sosem pomidorowym, posyp parmezanem. Włóż do piekarnika i piecz przez około 15 minut w temperaturze 190 stopni Celsjusza.