Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na zapiekane tortille z warzywami.
Przepis dnia
Malfatti to włoskie małe kluseczki przeważnie ze szpinakiem i serem, polane s...
Odsłon: 244
Delikatna biała pizza z ziemniakami, gotowaną szynką Prosciutto cotto i pesto...
Odsłon: 132
Jesienna rozgrzewająca potrawa.
Odsłon: 256
Czyli neapolitańska mozzarella w karocy. Uwaga! bardzo syta przekąska.
Odsłon: 2236
Warzywne smakowitości. Połączenie smaku orzechów włoskich, granatu i kolendry...
Odsłon: 132
Temu smaku nie oprze się nikt, wypróbuj i przekonaj się. To wyjątkowo aromaty...
Odsłon: 128
Przepis dnia
Malfatti to włoskie małe kluseczki przeważnie ze szpinakiem i serem, polane s...
Odsłon: 244
Delikatna biała pizza z ziemniakami, gotowaną szynką Prosciutto cotto i pesto...
Odsłon: 132
Jesienna rozgrzewająca potrawa.
Odsłon: 256
Czyli neapolitańska mozzarella w karocy. Uwaga! bardzo syta przekąska.
Odsłon: 2236
Warzywne smakowitości. Połączenie smaku orzechów włoskich, granatu i kolendry...
Odsłon: 132
Temu smaku nie oprze się nikt, wypróbuj i przekonaj się. To wyjątkowo aromaty...
Odsłon: 128
Składniki
Wykonanie Ryż ugotować. Kurczaka pokroić na paski ok 2 cm. doprawić mieszanką przypraw i nasmarować 2 łyżkami oleju. Na rozgrzanej patelni z odrobina tłuszczu (ok 2-3 łyżki) obsmażyć kurczaka z każdej strony. Gdy kurczak będzie już dobrze usmażony osączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Cebulkę drobni posiekać i zeszklić na oleju. Do zeszklonej cebulki dodać pokrojoną w kostkę paprykę. Smażyć ok 3 minut co chwilę mieszając. Wszystkie składniki razem połączyć (cebulka z papryką, kurczak, kukurydza, fasola) i wszystko dokładnie wymieszać.
Sos pomidorowy Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę na rozgrzaną oliwę. Chwile podsmażyć i dodać pomidory i przyprawy. Doprawić solą, pieprzem i zagotować. Dotować na małym ogniu przez ok 10 minut.
Końcowe przygotowanie Rozłożyć farsz na tortille, posypać serem (połową) i listkami kolendry, zwinąć w ruloniki. Zwinięte tortille ułożyć w formie, łączeniem do dołu, polać sosem i pospać pozostałym serem (połową) . Zapiekać w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok 20 minut.