Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na zapiekane tortille z warzywami.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 85
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 177
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 202
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 85
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 177
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 202
Składniki
Wykonanie Ryż ugotować. Kurczaka pokroić na paski ok 2 cm. doprawić mieszanką przypraw i nasmarować 2 łyżkami oleju. Na rozgrzanej patelni z odrobina tłuszczu (ok 2-3 łyżki) obsmażyć kurczaka z każdej strony. Gdy kurczak będzie już dobrze usmażony osączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Cebulkę drobni posiekać i zeszklić na oleju. Do zeszklonej cebulki dodać pokrojoną w kostkę paprykę. Smażyć ok 3 minut co chwilę mieszając. Wszystkie składniki razem połączyć (cebulka z papryką, kurczak, kukurydza, fasola) i wszystko dokładnie wymieszać.
Sos pomidorowy Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę na rozgrzaną oliwę. Chwile podsmażyć i dodać pomidory i przyprawy. Doprawić solą, pieprzem i zagotować. Dotować na małym ogniu przez ok 10 minut.
Końcowe przygotowanie Rozłożyć farsz na tortille, posypać serem (połową) i listkami kolendry, zwinąć w ruloniki. Zwinięte tortille ułożyć w formie, łączeniem do dołu, polać sosem i pospać pozostałym serem (połową) . Zapiekać w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok 20 minut.