Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tosty francuskie - czyli kromki chleba lub weki moczone w jajku z mlekiem i smażone na patelni, to chyba jedno z szybszych dań na ciepło jakie znam. Tosty są mięciutkie w środku i lekko chrupiące z wierzchu. W wersji na słodko z cukrem pudrem lub dżemem świetnie sprawdzą się jako propozycja śniadaniowa (dzieci je uwielbiają!), natomiast na słono - tak jak w tym przepisie - z powodzeniem można podać je na obiad.
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 187
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 385
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1781
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3339
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 26852
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 187
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 385
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1781
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3339
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 26852
Składniki
Cebulę kroimy w kostkę i szklimy na maśle klarowanym lub oleju. Dodajemy umyte, obrane i pokrojone w plasterki lub słupki pieczarki. Dusimy ok. 10 minut, pod koniec doprawiając solą, pieprzem i oregano.
Kromki weki lub chleba moczymy w jajkach rozbełtanych z mlekiem. Na patelni roztapiamy masło lub rozgrzewamy olej, kładziemy namoczone kromki weki. Po zrumienieniu przewracamy kromki, układamy na zrumienionej stronie pieczarki, ser żółty, lekko posypujemy oregano i smażymy pod przykryciem do roztopienia sera.
Tosty proponuję podawać polane keczupem i posypane natką pietruszki lub szczypiorkiem.