Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tosty z serem"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 88
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 43
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 130
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 88
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 43
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 130
Składniki
Ciasto pokrój na 8 kwadratów. Posmaruj je żółtkiem. Na środek każdego wsyp kilka ziaren fasoli. Piecz 15 minut w temp. 180 C. Usuń fasolę,
Podgrzej śmietanę. Dodaj pokrojone sery i, mieszając, podgrzewaj, aż się rozpuszczą, a sos zgęstnieje.
Sos połóż na upieczone kwadraciki ciasta. Kiedy ostygną, udekoruj pokrojoinymi oliwkami, papryką i posiekanym szczypiorkiem.
Porcje: 8 : 40 min, Cena: 2,95 zł, Kalorie: 254 kcal
<strong>Aneta Jelito z Nowego Sącza</strong>Źródło: Takie jest życie