Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tradycyjne kluski leniwe"
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 142
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 73
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 751
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 369
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 142
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 73
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 751
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 369
Składniki
Wersja 1: ziołowe: Twaróg zastąp bryndzą (pamiętaj, by ją wcześniej zmielić albo przecisnąć przez praskę). Do składników na ciasto dodaj po 1 łyżce posiekanej bazylii oraz natki pietruszki. Ziołowe leniwe podawaj z sosem pomidorowym, posypane startym serem typu parmezan.
Wersja II: marchewkowe. Obierz i zetrzyj drobno na tarce 1 marchewkę. Odciśnij nadmiar soku, marchew dodaj do sera, mąki i jajek. Jeśli ciasto będzie zbyt rzadkie, dosyp trochę mąki. Kluski posyp mieszanką cukru i cynamonu.Źródło: Tina