Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tradycyjne sajgonki"
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 88
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 197
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7987
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 88
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 197
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7987
Składniki
Grzyby mun przygotować według przepisu na opakowaniu. Mielone mięso doprawić do smaku i podsmażyć, mieszając. Cebulę pokroić w drobną kostkę, zeszklić.
Marchewkę obrać, umyć, pokroić w słupki, liście kapusty pociąć w paski. Razem podsmażyć, by były chrupiące. Makaron sojowy wrzucić do wrzątku i zostawić na 3 minuty.
Odcedzić i pokroić na krótsze kawałki. Wszystkie wymieszać razem, dodając 2 łyżki sosu sojowego, jajko, pieprz oraz ostrą paprykę.
Każdy arkusz papieru ryżowego zanurzyć na chwilę w ciepłej wodzie, położyć na deskę, aż zmięknie, nakładać farsz i zawijać w niewielkie ruloniki.
Ruloniki pozostawić do lekkiego wyschnięcia papieru ryżowego. Smażyć krótko w głębokim, gorącym oleju. Podawać od razu, na gorąco.
Jeśli nie mamy grzybków mun, możemy użyć np. pokrojonych w paski i podsmażonych pieczarek.Źródło: Twoje Imperium