Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sycące i smaczne danie z dodatkiem kaszy zadowoli każdego. Kaszę gryczaną można zamienić na inną wedle uznania.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5790
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1247
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12451
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5234
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5790
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1247
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12451
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5234
Składniki
Kaszę gryczaną gotujemy. Tuńczyka odcedzamy z wody.
Paprykę i cebulkę kroimy w kostkę, koperek siekamy.
Na rozgrzaną patelnię wrzucamy cebulę i paprykę aby lekko zmiękły (jeśli nie macie patelni do smażenia bez tłuszczu dodajcie odrobinę oleju). Potem tuńczyka, przyprawy i koperek. Mieszamy do połączenia składników.
Na koniec zmniejszamy ogień i dodajemy śmietanę. Mieszamy wszystko razem i do tego dorzucamy kaszę, aby obtoczyła się w sosie lub podajemy osobno.