Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sycące i smaczne danie z dodatkiem kaszy zadowoli każdego. Kaszę gryczaną można zamienić na inną wedle uznania.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 10046
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1155
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11551
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 559
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 10046
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1155
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11551
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 559
Składniki
Kaszę gryczaną gotujemy. Tuńczyka odcedzamy z wody.
Paprykę i cebulkę kroimy w kostkę, koperek siekamy.
Na rozgrzaną patelnię wrzucamy cebulę i paprykę aby lekko zmiękły (jeśli nie macie patelni do smażenia bez tłuszczu dodajcie odrobinę oleju). Potem tuńczyka, przyprawy i koperek. Mieszamy do połączenia składników.
Na koniec zmniejszamy ogień i dodajemy śmietanę. Mieszamy wszystko razem i do tego dorzucamy kaszę, aby obtoczyła się w sosie lub podajemy osobno.