Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sycące i smaczne danie z dodatkiem kaszy zadowoli każdego. Kaszę gryczaną można zamienić na inną wedle uznania.
Kaszę gryczaną gotujemy. Tuńczyka odcedzamy z wody.
Paprykę i cebulkę kroimy w kostkę, koperek siekamy.
Na rozgrzaną patelnię wrzucamy cebulę i paprykę aby lekko zmiękły (jeśli nie macie patelni do smażenia bez tłuszczu dodajcie odrobinę oleju). Potem tuńczyka, przyprawy i koperek. Mieszamy do połączenia składników.
Na koniec zmniejszamy ogień i dodajemy śmietanę. Mieszamy wszystko razem i do tego dorzucamy kaszę, aby obtoczyła się w sosie lub podajemy osobno.
Na świątecznym stole od zawsze królują dania z ryb. W moim domu króluje karp,...
Odsłon: 60
Delikatne i kruche mięso smakuje rewelacja. Zachwyci gości.
Odsłon: 111
Pyszne i mięciutkie bułeczki z jabłkami prażonymi własnej roboty posypane chr...
Odsłon: 4072
Pyszny i soczysty schab w sosie pietruszkowym idealny na obiad lub imprezę ro...
Odsłon: 185
Delikatne i kruche mięso smakuje rewelacja. Zachwyci gości.
Odsłon: 111
Pyszne i mięciutkie bułeczki z jabłkami prażonymi własnej roboty posypane chr...
Odsłon: 4072
Pyszny i soczysty schab w sosie pietruszkowym idealny na obiad lub imprezę ro...
Odsłon: 185
Składniki
Kaszę gryczaną gotujemy. Tuńczyka odcedzamy z wody.
Paprykę i cebulkę kroimy w kostkę, koperek siekamy.
Na rozgrzaną patelnię wrzucamy cebulę i paprykę aby lekko zmiękły (jeśli nie macie patelni do smażenia bez tłuszczu dodajcie odrobinę oleju). Potem tuńczyka, przyprawy i koperek. Mieszamy do połączenia składników.
Na koniec zmniejszamy ogień i dodajemy śmietanę. Mieszamy wszystko razem i do tego dorzucamy kaszę, aby obtoczyła się w sosie lub podajemy osobno.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Gulasz Polonez
Dania główne
Kapusta faszerowana czyli inaczej gołąbki
Dania główne
Schab ze śliwką i morelą pieczony w rękawie
Dania główne
Szaszłyki z kiełbaskami i warzywami
Gulasz Polonez
Nie masz pomysłu na obiad, polecam gulasz z pieczarkami w aromatycznym sosie,...
Odsłon: 21
Kapusta faszerowana czyli inaczej gołąbki
Różnie nazywają tę potrawę ale ja nazywa ją gołąbkami i niech tak zostanie, p...
Odsłon: 49