Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sycące i smaczne danie z dodatkiem kaszy zadowoli każdego. Kaszę gryczaną można zamienić na inną wedle uznania.
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 319
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 228
Pyszna babka na świąteczny stół
Odsłon: 3342
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 319
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 228
Pyszna babka na świąteczny stół
Odsłon: 3342
Składniki
Kaszę gryczaną gotujemy. Tuńczyka odcedzamy z wody.
Paprykę i cebulkę kroimy w kostkę, koperek siekamy.
Na rozgrzaną patelnię wrzucamy cebulę i paprykę aby lekko zmiękły (jeśli nie macie patelni do smażenia bez tłuszczu dodajcie odrobinę oleju). Potem tuńczyka, przyprawy i koperek. Mieszamy do połączenia składników.
Na koniec zmniejszamy ogień i dodajemy śmietanę. Mieszamy wszystko razem i do tego dorzucamy kaszę, aby obtoczyła się w sosie lub podajemy osobno.