Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tuńczykowa pizza z ananasem"
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1062
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 54
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 125
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1062
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 54
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 125
Składniki
Dymki oczyść, cebulki posiekaj, a szczypiorek pokrój na ukośne kawałki. Suszone pomidory potnij w kosteczkę. Chili rozetnij, usuń pestki, strączek opłucz i pokrój w cienkie plasterki. Tuńczyka oraz kawałki ananasa osącz z zalewy. Śmietanę przypraw na pikantnie curry.
Gotowe spody do pizzy ułóż na blasze. Każdy posmaruj przyprawioną śmietaną. Obłóż kawałeczkami tuńczyka, ananasa, pomidorów i dymek. Żółty ser zetrzyj na tarce o dużych otworach, posyp nim pizze.
Placki wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200 st. Piecz ok. 20 minut. Przed podaniem udekoruj grubymi wiórkami kokosa.
Pizza wybornie smakuje także z gotowaną szynką. ok. 30 min, 1 porcja zawiera ok. 570 kcal. Ok. 5 zł za porcję.Źródło: Tina