Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Twaróg z gotowaną gruszką, miodem i cynamonem"
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5625
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27716
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 67
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5625
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27716
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 67
Składniki
Obierz gruszki, pokrój na kawałki i wrzuć do garnka. Dodaj odrobinę wody i gotuj, aż owoce się rozpadną i zaczną nabierać konsystencji przypominającej konfiturę. Dodaj miód i cynamon. Podgotuj i zestaw z ognia.
Przełóż twaróg do miski, dodaj kefir i dobrze wymieszaj. Nałóż porcje do małych miseczek.
Polej twaróg ciepłym musem gruszkowym. Przekrój truskawki i ułóż na środku. Polej odrobiną miodu i posyp cynamonem.Źródło: Olivia