Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Twaróg z gotowaną gruszką, miodem i cynamonem"
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 91
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31248
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 403
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 91
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31248
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 403
Składniki
Obierz gruszki, pokrój na kawałki i wrzuć do garnka. Dodaj odrobinę wody i gotuj, aż owoce się rozpadną i zaczną nabierać konsystencji przypominającej konfiturę. Dodaj miód i cynamon. Podgotuj i zestaw z ognia.
Przełóż twaróg do miski, dodaj kefir i dobrze wymieszaj. Nałóż porcje do małych miseczek.
Polej twaróg ciepłym musem gruszkowym. Przekrój truskawki i ułóż na środku. Polej odrobiną miodu i posyp cynamonem.Źródło: Olivia