Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Twarogowe kulki ze śmietaną i porzeczkami"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 56
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 160
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 377
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 101
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 56
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 160
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 377
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 101
Składniki
Połączenie słodkich kulek i kwaśnego musu – pycha! Przepis przysłał Łukasz Wójcik z Wielkiej Wsi
Biały ser zmiel lub przeciśnij przez praskę. Dodaj jajka, mąkę, cukier waniliowy i sól, dokładnie wyrób. Z masy uformuj kuleczki.
Zagotuj rondel osolonej wody, włóż serowe kuleczki, ugotuj.
Śmietanę utrzyj z cukrem. Porzeczki zmiksuj. Kulki polej śmietanę i sosem porzeczkowym.
Czas przygotowania 30 min, ilość porcji 4, cena za porcję 2,50 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie