Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiemy, że lubicie takie przepisy - nieskomplikowane, tanie i wymagające minimalnego nakładu pracy. Papryki nadziewane różnego rodzaju serami oraz mięsem mielonym wpisują się w ten scenariusz idealnie.
Pyszne śniadanie do syta ;) na ciepło Jedna porcja
Odsłon: 53
Pomysł na piątkowy obiad. Kotlety nie wymagają ziemniaków, bo je zawierają w...
Odsłon: 61
Obiad z klasycznymi majroskladnikami w zdrowym wydaniu. 2 porcje
Odsłon: 445
Pyszne śniadanie do syta ;) na ciepło Jedna porcja
Odsłon: 53
Pomysł na piątkowy obiad. Kotlety nie wymagają ziemniaków, bo je zawierają w...
Odsłon: 61
Obiad z klasycznymi majroskladnikami w zdrowym wydaniu. 2 porcje
Odsłon: 445
Składniki
Cebulę obierz i drobno pokrój. Podsmaż chwilę (żeby nie zdążyła się zezłocić) i dodaj mięso mielonego. Wszystko smaż, aż mięso będzie gotowe, ale nie przesmażone. W międzyczasie dodaj przyprawy.
Papryki przekrój na pół i wydrąż gniazda nasienne. Do każdej z połówek dodaj mięso zostawiając miejsce na ser. Dodaj do środka mozzarellę (wcześniej dzieląc ją na 4 części), pokruszoną gorgonzolę i posyp grana padano.
Wszystkie nafaszerowane papryki połóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piecz w piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez ok. 30 minut.