Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiemy, że lubicie takie przepisy - nieskomplikowane, tanie i wymagające minimalnego nakładu pracy. Papryki nadziewane różnego rodzaju serami oraz mięsem mielonym wpisują się w ten scenariusz idealnie.
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24785
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 77
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24785
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 77
Składniki
Cebulę obierz i drobno pokrój. Podsmaż chwilę (żeby nie zdążyła się zezłocić) i dodaj mięso mielonego. Wszystko smaż, aż mięso będzie gotowe, ale nie przesmażone. W międzyczasie dodaj przyprawy.
Papryki przekrój na pół i wydrąż gniazda nasienne. Do każdej z połówek dodaj mięso zostawiając miejsce na ser. Dodaj do środka mozzarellę (wcześniej dzieląc ją na 4 części), pokruszoną gorgonzolę i posyp grana padano.
Wszystkie nafaszerowane papryki połóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piecz w piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez ok. 30 minut.