Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tymbaliki kurkowe na sałacie"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 85
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 179
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 85
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 179
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Składniki
PRZYGOTOWANIE:
Posiekaną cebulę zeszklij na maśle. Dodaj oczyszczone, umyte kurki.
Śmietanę wymieszaj z jajkami i przyprawami.
Foremki do mufinek wysmaruj masłem. Wlej śmietanę połączoną z kurkami, posyp natką pietruszki.
Piecz 15 minut w kąpieli wodnej w piekarniku rozgrzanym do 200°C.
5. Podawaj na liściach sałaty z pomidorami i sosem vinegrette.Źródło: Kurier TV