Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tymbaliki z rybą"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 277
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1136
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 277
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1136
Składniki
Włoszczyznę obierz, pokrój, włóż do garnka i zagotuj. Do gorącego wywaru włóż kawałki ryby, przyprawy i gotuj na średnim ogniu 20 minut. Wystudź i przecedź.
Do każdej foremki nałóż po kawałku ugotowanej marchewki oraz po łyżce groszku konserwowego. Dopełnij kawałkami ugotowanej ryby i jajka. Rozpuść żelatynę i wlej do wywaru. Dokładnie wymieszaj i zalej foremki z rybą do połowy ich wysokości. Wstaw do lodówki i zaczekaj, aż galaretka stężeje.
Następnie dopełnij foremki wywarem i ponownie wstaw do lodówki do całkowitego stężenia.Źródło: Na żywo