Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Udka frytowane, w cieście kukurydzianym"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 20
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 77
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 166
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 192
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 20
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 77
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 166
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 192
Składniki
Podudzia opłucz, osusz, włóż do garnka. Zalej 2 szkl. mleka. Przypraw do smaku vegetą. Poczekaj, aż całość zawrze, po czym zmniejsz płomień i gotuj mięso jeszcze około 15 minut.
W tym czasie jajko wbij do miseczki. Wlej 1 szklankę mleka. Dodaj pokruszone płatki kukurydziane oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Przypraw solą i curry, przemieszaj.
W dużym garnku lub frytownicy rozgrzej olej do głębokiego smażenia. Ugotowane podudzia wyjmij, przestudź. Potem zanurzaj je w przygotowanym cieście. Od razu wkładaj na gorący tłuszcz. Smaż na rumiano.Źródło: Tina