Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Udka królika"
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 889
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 826
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 286
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 889
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 826
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 286
Składniki
Przekrój na pół cebulki. Marchewki oraz seler pokrój na kawałki. Podsmaż na oleju. Na drugiej patelni obsmaż mięso. Zdejmij z patelni, wsyp cukier. Podgrzewaj, aż się skarmelizuje. Dodaj przecier, krótko smaż, po czym wlej wino.
Wlej bulion, włóż warzywa, mięso oraz przyprawy. Nakryj naczynie i duś na małym ogniu 1,5 godz.
Sos przecedź. Podgrzewaj, aż zgęstnieje. Dodaj skórkę z pomarańczy, tymianek i podgrzej. Włóż masło i zamieszaj. Przypraw sos solą oraz swieżo zmielonym czarnym pieprzem. Zagęść mąką ziemniaczaną.
Włóż warzywa, mięso i podgrzej całość. Podaj z pieczonymi ziemniakami.
Przepis przysłała Urszula Spyra z Brzezińca.Źródło: Bella Relaks