Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czasami próbujemy na własne ryzyko. Czasami wpada to do kosza, jednak częściej do naszego menu. Mięso z kurczaka jest dosyć wdzięcznym tematem i wspaniale łączy się z ulubionymi dodatkami. Pigwa to jesienny owoc, który można zastosować w kuchni wytrawnej.
Pigwę, lubczyk, sos sojowy, przyprawę, maślankę, pieprz zielony, przeciśnięty czosnek, starte jarzyny, pokrojone ziemniaki, mieszamy. Oprószamy solą i pieprzem.
Udka z kurczaka nakłuwamy, mieszamy z marynatą, odstawiamy na noc w chłodne miejsce.
Całość przekładamy do naczynia żaroodpornego, mięso oprószamy sezamem, przykrywamy i pieczemy 30 min w 180°C. Następnie przez 20 min bez przykrycia w termoobiegu.
Dzisiejsze danie to potrawa dla wielbicieli mięsa, a także tych, którzy chcą...
Odsłon: 11014
W tym daniu bazę stanowią udka kurczaka, ale całego smaku nadaje marchewka z...
Odsłon: 2573
Witam serdecznie i zapraszam na paprykę faszerowaną ryżem i mięsem mielonym,...
Odsłon: 13
Makaron tagliatelle w kremowym sosie śmietanowym z krewetkami i szpinakiem je...
Odsłon: 30
Sezon na rabarbar w pełni proponuje pyszne kruche ciasto z rabarbarem pianką...
Odsłon: 122
Bajeczne ciasto z dodatkiem jagód, na pewno zasmakuje całej rodzinie, szybkie...
Odsłon: 476
Placki z młodych ziemniaków, perfekcyjne połączenie smaków, które tworzy dani...
Odsłon: 425
Witam serdecznie i zapraszam na paprykę faszerowaną ryżem i mięsem mielonym,...
Odsłon: 13
Makaron tagliatelle w kremowym sosie śmietanowym z krewetkami i szpinakiem je...
Odsłon: 30
Sezon na rabarbar w pełni proponuje pyszne kruche ciasto z rabarbarem pianką...
Odsłon: 122
Bajeczne ciasto z dodatkiem jagód, na pewno zasmakuje całej rodzinie, szybkie...
Odsłon: 476
Placki z młodych ziemniaków, perfekcyjne połączenie smaków, które tworzy dani...
Odsłon: 425
Składniki
Pigwę, lubczyk, sos sojowy, przyprawę, maślankę, pieprz zielony, przeciśnięty czosnek, starte jarzyny, pokrojone ziemniaki, mieszamy. Oprószamy solą i pieprzem. Udka z kurczaka nakłuwamy, mieszamy z marynatą, odstawiamy na noc w chłodne miejsce. Całość przekładamy do naczynia żaroodpornego, mięso oprószamy sezamem, przykrywamy i pieczemy 30 min w 180°C. Następnie przez 20 min bez przykrycia w termoobiegu.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Papryka faszerowana ryżem i mięsem mielonym – pyszna i prosta w przygotowaniu
Dania główne
Makaron z cukinią i fetą
Dania główne
Makaron z krewetkami i szpinakiem
Dania główne
Kurczak Magdy Gessler
Papryka faszerowana ryżem i mięsem mielonym – pyszna i prosta w przygotowaniu
Witam serdecznie i zapraszam na paprykę faszerowaną ryżem i mięsem mielonym,...
Odsłon: 13
Makaron z cukinią i fetą
Pyszny lekki letni obiadek .Makaron z cukinią , fetą z dodatkiem pesto, pomid...
Odsłon: 32