Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czasami próbujemy na własne ryzyko. Czasami wpada to do kosza, jednak częściej do naszego menu. Mięso z kurczaka jest dosyć wdzięcznym tematem i wspaniale łączy się z ulubionymi dodatkami. Pigwa to jesienny owoc, który można zastosować w kuchni wytrawnej.
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19962
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 514
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 573
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6990
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1244159
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19962
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 514
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 573
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6990
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1244159
Składniki
Pigwę, lubczyk, sos sojowy, przyprawę, maślankę, pieprz zielony, przeciśnięty czosnek, starte jarzyny, pokrojone ziemniaki, mieszamy. Oprószamy solą i pieprzem. Udka z kurczaka nakłuwamy, mieszamy z marynatą, odstawiamy na noc w chłodne miejsce. Całość przekładamy do naczynia żaroodpornego, mięso oprószamy sezamem, przykrywamy i pieczemy 30 min w 180°C. Następnie przez 20 min bez przykrycia w termoobiegu.