Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tego dania przedstawiać nie trzeba. Szybki i prosty obiad, dobrze wszystkim znany. Do tego ugotowane, lub pieczone ziemniaki, ulubiona surówka i pyszny obiad gotowy. Sprawdzi się na co dzień i od święta. Pieczone udka znają wszyscy, a jak będą smakować, to już kwestia przypraw. U mnie tym razem z czerwoną pastą curry, lekko pikantne.
Zraziki wieprzowe w sosie pomidorowym to danie jednogarnkowe, które często go...
Odsłon: 4445
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 21665
Zraziki wieprzowe w sosie pomidorowym to danie jednogarnkowe, które często go...
Odsłon: 4445
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 21665
Składniki
Składniki marynaty przełożyć do miski i wymieszać. Mięso umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym i natrzeć przygotowaną marynatą. Odstawić na kilka godzin do lodówki. Najlepiej na całą noc. Naczynie żaroodporne wysmarować na spodzie masłem. Przełożyć do niego udka. Cebulę obrać, pokroić na ósemki i ułożyć między mięsem.
Tak przygotowane udka wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 190 stopni i piec 1 godzinę, 15 minut, do miękkości mięsa. W połowie pieczenia powinien pojawić się sos. Dobrze jest polać nim mięso na wierzchu, chociaż dwa razy.