Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tego dania przedstawiać nie trzeba. Szybki i prosty obiad, dobrze wszystkim znany. Do tego ugotowane, lub pieczone ziemniaki, ulubiona surówka i pyszny obiad gotowy. Sprawdzi się na co dzień i od święta. Pieczone udka znają wszyscy, a jak będą smakować, to już kwestia przypraw. U mnie tym razem z czerwoną pastą curry, lekko pikantne.
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19955
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 509
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 566
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6987
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1244099
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19955
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 509
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 566
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6987
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1244099
Składniki
Składniki marynaty przełożyć do miski i wymieszać. Mięso umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym i natrzeć przygotowaną marynatą. Odstawić na kilka godzin do lodówki. Najlepiej na całą noc. Naczynie żaroodporne wysmarować na spodzie masłem. Przełożyć do niego udka. Cebulę obrać, pokroić na ósemki i ułożyć między mięsem.
Tak przygotowane udka wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 190 stopni i piec 1 godzinę, 15 minut, do miękkości mięsa. W połowie pieczenia powinien pojawić się sos. Dobrze jest polać nim mięso na wierzchu, chociaż dwa razy.