Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tego dania przedstawiać nie trzeba. Szybki i prosty obiad, dobrze wszystkim znany. Do tego ugotowane, lub pieczone ziemniaki, ulubiona surówka i pyszny obiad gotowy. Sprawdzi się na co dzień i od święta. Pieczone udka znają wszyscy, a jak będą smakować, to już kwestia przypraw. U mnie tym razem z czerwoną pastą curry, lekko pikantne.
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3094
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 142
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 60
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 73
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 67
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3094
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 142
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 60
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 73
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 67
Składniki
Składniki marynaty przełożyć do miski i wymieszać. Mięso umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym i natrzeć przygotowaną marynatą. Odstawić na kilka godzin do lodówki. Najlepiej na całą noc. Naczynie żaroodporne wysmarować na spodzie masłem. Przełożyć do niego udka. Cebulę obrać, pokroić na ósemki i ułożyć między mięsem.
Tak przygotowane udka wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 190 stopni i piec 1 godzinę, 15 minut, do miękkości mięsa. W połowie pieczenia powinien pojawić się sos. Dobrze jest polać nim mięso na wierzchu, chociaż dwa razy.