Do góry

Dania główne Przepis na:

Udka w kapuście

Udka w kapuście

Autor:

Przepisów i artykułów: 87 Ocena: 1707

Dodano:

Odsłon: 1385

Udka w kapuście- wspaniale smakują z taką kapustką!

Składniki

  • udko z kurczaka 4 szt
  • Kapusta 0,5szt
  • Cebula biała 1 szt
  • kostka wołowa 1 szt
  • Czosnek 1 ząbek
  • sól i pieprz
  • olej 2 łyzki
  • przyprawa do kurczaka do smaku
  • przyprawa do bigosu do smaku
> 6 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Udka myjemy oprószamy przyprawą do kurczaka i smażymy na rumiano na oleju. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i pokrojoną w kostkę cebulę. Smażymy chwilkę. Kapustę kroimy w paski i dodajemy do mięsa. Zalewamy bulionem wołowym i dusimy do miękkości. Na końcu doprawiamy do smaku solą pieprzem i przyprawą do bigosu. Podajemy potrzepane natką pietruszki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń