Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Udka w kapuście- wspaniale smakują z taką kapustką!
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 2934
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 882
Pyszny, delikatny deser. Pianka rozpływa się w ustach. Mus dyniowy dodaje wyr...
Odsłon: 2425
Półka w spiżarni zawsze ugina się pod ciężarem takich słoiczków. Jest kilka p...
Odsłon: 6748
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 2934
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 882
Pyszny, delikatny deser. Pianka rozpływa się w ustach. Mus dyniowy dodaje wyr...
Odsłon: 2425
Półka w spiżarni zawsze ugina się pod ciężarem takich słoiczków. Jest kilka p...
Odsłon: 6748
Składniki
Udka myjemy oprószamy przyprawą do kurczaka i smażymy na rumiano na oleju. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i pokrojoną w kostkę cebulę. Smażymy chwilkę. Kapustę kroimy w paski i dodajemy do mięsa. Zalewamy bulionem wołowym i dusimy do miękkości. Na końcu doprawiamy do smaku solą pieprzem i przyprawą do bigosu. Podajemy potrzepane natką pietruszki.