Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Udko z kurczaka w słodko-pikantnej marynacie do zastosowania, które zatrzymuje każdego miłośnika soczystego i aromatycznego mięsa. Połączenie dżemu morelowego z musztardą jest wyjątkową, kompozycją smaków – słodki owoc gładki balansuje się z delikatną ostrością musztardy. Proces marynowania sprawia, że mięso staje się jeszcze bardziej miękkie i pełne smaku, a pieczenie w rękawie, że zachowa twoją soczystość. To idealny wybór na rodzinny obiad czy spotkanie w gronie przyjaciół, kiedy chcesz zaserwować coś prostego, a jednocześnie wyjątkowego.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3358
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 599
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3730
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 292
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 504
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3358
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 599
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3730
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 292
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 504
Składniki
1. Przygotowanie mięsa : Udka dokładnie myję, osuszam papierowym ręcznikiem, kroję na połówki, a następnie doprawiam solą i pieprzem.
2. Przygotowanie marynaty : Do miski przekładam dżem morelowy oraz musztardę, dokładnie mieszam. Marynata, która nada mięsu wyjątkowy smak.
3. Marynowanie udek : Udka przekładam do miski z marynatą, dokładnie obtaczam mięso w sosie i odstawiam na dwie godziny, aby mięso dobrze wchłonęło smaki.
4. Pieczenie : Po dwóch godzinach przekładam zamarynowane udka do rękawa do pieczenia układam je na blaszce i piekę w piekarniku przez 45 minut w temperaturze 180°C, żeby były soczyste i doskonale upieczone.
5. Podanie : Gotowe udka podaję z ziemniakami oraz świeżą surówką, tworząc pełne, smaczne danie.
6. Smacznego!