Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Udko z kurczaka w słodko-pikantnej marynacie do zastosowania, które zatrzymuje każdego miłośnika soczystego i aromatycznego mięsa. Połączenie dżemu morelowego z musztardą jest wyjątkową, kompozycją smaków – słodki owoc gładki balansuje się z delikatną ostrością musztardy. Proces marynowania sprawia, że mięso staje się jeszcze bardziej miękkie i pełne smaku, a pieczenie w rękawie, że zachowa twoją soczystość. To idealny wybór na rodzinny obiad czy spotkanie w gronie przyjaciół, kiedy chcesz zaserwować coś prostego, a jednocześnie wyjątkowego.
Duża porcja chleba na dwie foremki. Przygotowujemy go, kiedy mamy gości lub n...
Odsłon: 83
Smażone udka z kurczaka podane z frytkami. Podany przepis jest na 1 porcję.
Odsłon: 73
Sałatkę te można użyć do obiadu albo urozmaicić różnymi dodatkami, np. plastr...
Odsłon: 91
Proste , smaczne danie. Polecam
Odsłon: 59
Przedstawiam dziś bardzo stary przepis z mojego zeszytu, a są to ciasteczka s...
Odsłon: 83
Duża porcja chleba na dwie foremki. Przygotowujemy go, kiedy mamy gości lub n...
Odsłon: 83
Smażone udka z kurczaka podane z frytkami. Podany przepis jest na 1 porcję.
Odsłon: 73
Sałatkę te można użyć do obiadu albo urozmaicić różnymi dodatkami, np. plastr...
Odsłon: 91
Proste , smaczne danie. Polecam
Odsłon: 59
Przedstawiam dziś bardzo stary przepis z mojego zeszytu, a są to ciasteczka s...
Odsłon: 83
Składniki
1. Przygotowanie mięsa : Udka dokładnie myję, osuszam papierowym ręcznikiem, kroję na połówki, a następnie doprawiam solą i pieprzem.
2. Przygotowanie marynaty : Do miski przekładam dżem morelowy oraz musztardę, dokładnie mieszam. Marynata, która nada mięsu wyjątkowy smak.
3. Marynowanie udek : Udka przekładam do miski z marynatą, dokładnie obtaczam mięso w sosie i odstawiam na dwie godziny, aby mięso dobrze wchłonęło smaki.
4. Pieczenie : Po dwóch godzinach przekładam zamarynowane udka do rękawa do pieczenia układam je na blaszce i piekę w piekarniku przez 45 minut w temperaturze 180°C, żeby były soczyste i doskonale upieczone.
5. Podanie : Gotowe udka podaję z ziemniakami oraz świeżą surówką, tworząc pełne, smaczne danie.
6. Smacznego!