Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Udka w miodzie z jabłkami"
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 7997
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 277
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 106
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2168
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 684
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 7997
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 277
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 106
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2168
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 684
Składniki
Naczynie żaroodporne wysmaruj tłuszczem i ułóż w nim udka. Oprósz je solą, pieprzem i majerankiem. Posmaruj olejem. Wstaw do piekarnika i piecz w temperaturze 200° C przez 40 minut.
Jabłka pokrój na ćwiartki, włóż do formy z udkami na 10 minut przed końcem pieczenia, posyp odrobiną kminku. Na 5 minut przed wyjęciem dania z pieca, udka posmaruj miodem wymieszanym z mieloną papryką.
Gotowe udka przełóż na półmisek, obok umieść warzywa i pieczone jabłka. Danie podawaj z frytkami udekorowane papryczką chili.Źródło: Na żywo