Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Udka w miodzie z jabłkami"
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Składniki
Naczynie żaroodporne wysmaruj tłuszczem i ułóż w nim udka. Oprósz je solą, pieprzem i majerankiem. Posmaruj olejem. Wstaw do piekarnika i piecz w temperaturze 200° C przez 40 minut.
Jabłka pokrój na ćwiartki, włóż do formy z udkami na 10 minut przed końcem pieczenia, posyp odrobiną kminku. Na 5 minut przed wyjęciem dania z pieca, udka posmaruj miodem wymieszanym z mieloną papryką.
Gotowe udka przełóż na półmisek, obok umieść warzywa i pieczone jabłka. Danie podawaj z frytkami udekorowane papryczką chili.Źródło: Na żywo