Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczyste i pikantne udka z kurczaka, polecam na świąteczny obiad i nie tylko. Swoim smakiem przypadną do gustu każdemu kto spróbuje , nawet niejadkom. Polecam
miska, ścierka, słoik, patelnia głębsza,
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 728
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 713
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 408
Pomysł na sycący i szybki w przygotowaniu obiad bez mięsa. Czosnku każdy może...
Odsłon: 3546
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 728
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 713
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 408
Pomysł na sycący i szybki w przygotowaniu obiad bez mięsa. Czosnku każdy może...
Odsłon: 3546
Składniki
Składniki marynaty włożyć do słoika , dodać przeciśnięty przez praskę czosnek , zakręcić słoik i dokładnie wymieszać. Udka oczyścić umyć i osuszyć, nie obcinać tłuszczyku. Następnie marynatą dokładnie natrzeć udka z każdej strony. Włożyć do miski, zakryć ściereczką i odłożyć w chłodne miejsce na 2 godzinki, po czym włożyć na dobrze rozgrzany tłuszcz podsmażyć z każdej strony , zmniejszyć płomień ognia i smażyć udka do miękkości podlewając od czasu do czasu wytworzonym sosem lub bulionem albo ciepłą wodą. Smażyć pod przykryciem . Udka co jakiś czas obracać aby się nie przypaliły. Podawać do drugiego dania. Smacznego
Smażenie udek.
Udka gotowe do podania.