Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczyste i pikantne udka z kurczaka, polecam na świąteczny obiad i nie tylko. Swoim smakiem przypadną do gustu każdemu kto spróbuje , nawet niejadkom. Polecam
miska, ścierka, słoik, patelnia głębsza,
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3496
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 341
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1701
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3496
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 341
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1701
Składniki
Składniki marynaty włożyć do słoika , dodać przeciśnięty przez praskę czosnek , zakręcić słoik i dokładnie wymieszać. Udka oczyścić umyć i osuszyć, nie obcinać tłuszczyku. Następnie marynatą dokładnie natrzeć udka z każdej strony. Włożyć do miski, zakryć ściereczką i odłożyć w chłodne miejsce na 2 godzinki, po czym włożyć na dobrze rozgrzany tłuszcz podsmażyć z każdej strony , zmniejszyć płomień ognia i smażyć udka do miękkości podlewając od czasu do czasu wytworzonym sosem lub bulionem albo ciepłą wodą. Smażyć pod przykryciem . Udka co jakiś czas obracać aby się nie przypaliły. Podawać do drugiego dania. Smacznego
Smażenie udek.
Udka gotowe do podania.