Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczyste i pikantne udka z kurczaka, polecam na świąteczny obiad i nie tylko. Swoim smakiem przypadną do gustu każdemu kto spróbuje , nawet niejadkom. Polecam
miska, ścierka, słoik, patelnia głębsza,
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10685
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 912
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9122
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10685
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 912
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9122
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Składniki
Składniki marynaty włożyć do słoika , dodać przeciśnięty przez praskę czosnek , zakręcić słoik i dokładnie wymieszać. Udka oczyścić umyć i osuszyć, nie obcinać tłuszczyku. Następnie marynatą dokładnie natrzeć udka z każdej strony. Włożyć do miski, zakryć ściereczką i odłożyć w chłodne miejsce na 2 godzinki, po czym włożyć na dobrze rozgrzany tłuszcz podsmażyć z każdej strony , zmniejszyć płomień ognia i smażyć udka do miękkości podlewając od czasu do czasu wytworzonym sosem lub bulionem albo ciepłą wodą. Smażyć pod przykryciem . Udka co jakiś czas obracać aby się nie przypaliły. Podawać do drugiego dania. Smacznego
Smażenie udek.
Udka gotowe do podania.