Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Udka z kurczaka z natką"
Pyszna babka na świąteczny stół
Odsłon: 3281
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 845
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 296
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 221
Pyszna babka na świąteczny stół
Odsłon: 3281
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 845
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 296
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 221
Składniki
Kajzerkę namocz w wodzie, odciśnij. Natkę umyj, osusz. Udka umyj, osusz. Skórkę ostrożnie oddziel od mięsa (staraj się nie uszkodzić skórki). Mięso odkrój od kości, zmiel.
Dodaj jajko, odciśniętą kajzerkę, natkę i tartą bułkę, wyrób, przypraw (do farszu możesz też dodać kawałek zmielonej piersi kurczaka).
Skórki z każdego udka zszyj tak, by powstała kieszeń. Napełnij ją farszem, otwór zaszyj.
Udka ułóż na natłuszczonej lub wyłożonej papierem do pieczenia blasze. Piecz ok. 40 minut w temp. 180°C.
<strong>Czas przygotowania 70 min, ilość porcji 4, cena za porcję 2,60 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie