Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Udka z pieczoną kaszą jęczmienną"
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 715
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 153
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31344
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 428
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 715
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 153
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31344
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 428
Składniki
Kaszę opłucz, ugotuj w osolonej wodzie. Osącz, wymieszaj z łyżką oleju.
Cebulę, marchewkę, por i seler posiekaj, podsmaż na oleju. Białka ubij na sztywno.
Kaszę wymieszaj z warzywami, żółtkami i natką, przypraw. Dodaj pianę, połącz. Włóż do formy, piecz ok. 30 min w 200°C.
Udka przypraw, obsmaż na oleju. Dodaj posiekany czosnek, wino, koncentrat, cukier i liście laurowe. Duś 30-40 min. Podawaj z kaszą.
<strong>Przepis przysłał Artur Piekut z Nowej Wsi.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie