Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10704
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4807
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9148
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1352
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10704
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4807
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9148
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1352
Składniki
W misce wymieszaj dokładnie sok wyciśnięty z cytryny, przeciśnięty przez praskę czosnek, mieloną paprykę i oliwę. Udka oczyść, posól i nasmaruj przygotowaną marynatą. Włóż je do lodówki na około godzinę.
Oczyść papryki, cukinie i marchew, cebulę obierz z łupin. Pokrój warzywa na dość drobne kawałki i rozłóż na blasze polanej oliwą. Posyp całość solą i obłóż gałązkami oregano.
Na warzywach rozłóż pałki z kurczaka. Zalej wszystko resztą marynaty i wstaw na 45 minut do piekarnika rozgrzanego do 180°C. Danie podawaj np. z frytkami.Źródło: Telemax