Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Udka zapiekane na papryce"
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3880
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 1010
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 236
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34236
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 575
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3880
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 1010
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 236
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34236
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 575
Składniki
Cebulę i czosnek posiekaj, zeszklij na głębokiej patelni na oleju, następnie oprósz solą, pieprzem oraz papryką w proszku. Wymieszaj. Dodaj pokrojoną paprykę (możesz ją posiekać drobniej lub w paski).
Warzywa uduś, na końcu dodaj dymkę pokrojoną na większe kawałki i koncentrat. Oprósz tymiankiem. Włóż do naczynia żaroodpornego. Jeśli udka są surowe, oprósz je solą, pieprzem, papryką i obsmaż na oleju.
Na warzywach w naczyniu żaroodpornym połóż udka. Skrop olejem i wstaw do piekarnika nagrzanego do temp. 180°C. Surowe udka zapiekaj przez ok. 40-50 min (aż się zezłocą), jeśli były upieczone – wystarczy ok. 10-15 min.Źródło: Świat kobiety