Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięso z kurczaka marynowane w cydrze z miodem i pieprzem cytrynowym jest aromatyczne o ciekawym smaku.
Cebulę zetrzeć na tarce o najdrobniejszych oczkach. Włożyć do miseczki, dodać zmiażdżony czosnek, olej, cydr, miód, pieprz, paprykę i sos sojowy, wymieszać.
Mięso podzielić na porcje, natrzeć solą, dokładnie obtoczyć w marynacie, przykryć i odłożyć do lodówki na całą noc.
Następnie razem z marynatą przełożyć do rękawa do pieczenia mięsa, zawiązać, nakłuć folię wykałaczką w kilku miejscach i włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około 45-50 minut
10 minut przed końcem pieczenia z rozciąć rękaw, polać powstałym sosem, i ponownie włożyć do piekarnika żeby mięso nabrało rumianego koloru.
Danie proste i szybkie. Jednocześnie można przygotować ziemniaki. Wystarczy 2...
Odsłon: 14982
Sezon grillowy czas zacząć. Cytrynowe udka z kurczaka czyli aromatycznie i ch...
Odsłon: 673
Przygotowanie pysznego ciasta wcale nie musi rujnować domowego budżetu. Coś s...
Odsłon: 3900
Są to krokiety z farszem zrobionym z mrożonej mieszanki warzywnej do dań chiń...
Odsłon: 356
Dziś mam dla Was propozycję na szybki i smaczny obiad. Makaron w sosie zawsze...
Odsłon: 92
Znudziły Ci się kanapki z wędliną? Pokuś się o samodzielnie upieczenie aromat...
Odsłon: 816
Przygotowanie pysznego ciasta wcale nie musi rujnować domowego budżetu. Coś s...
Odsłon: 3900
Są to krokiety z farszem zrobionym z mrożonej mieszanki warzywnej do dań chiń...
Odsłon: 356
Dziś mam dla Was propozycję na szybki i smaczny obiad. Makaron w sosie zawsze...
Odsłon: 92
Znudziły Ci się kanapki z wędliną? Pokuś się o samodzielnie upieczenie aromat...
Odsłon: 816
Składniki
Cebulę zetrzeć na tarce o najdrobniejszych oczkach. Włożyć do miseczki, dodać zmiażdżony czosnek, olej, cydr, miód, pieprz, paprykę i sos sojowy, wymieszać.
Mięso podzielić na porcje, natrzeć solą, dokładnie obtoczyć w marynacie, przykryć i odłożyć do lodówki na całą noc.
Następnie razem z marynatą przełożyć do rękawa do pieczenia mięsa, zawiązać, nakłuć folię wykałaczką w kilku miejscach i włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około 45-50 minut
10 minut przed końcem pieczenia z rozciąć rękaw, polać powstałym sosem, i ponownie włożyć do piekarnika żeby mięso nabrało rumianego koloru.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Kaczka nadziana mieszanką grzybów
Dania główne
Rosół drobiowo wołowy z kulkami ryżowymi
Dania główne
Makaron w drobiowym sosie
Dania główne
Placki ziemniaczane z kiszoną kapustą i serem korycińskim
Kaczka nadziana mieszanką grzybów
Polecam bardzo smaczną kaczkę nadzianą pysznym farszem z różnych gatunków grz...
Odsłon: 34
Rosół drobiowo wołowy z kulkami ryżowymi
Dziś mam dla Was propozycję na rosół ale w niecodziennej odsłonie. A jest to...
Odsłon: 21