Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Udziec jagnięcy z rozmarynem"
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 31
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 95
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 298
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 31
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 95
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 298
Składniki
Mięso umyć, włożyć do torebki foliowej, polać marynatą przygotowaną z drobno posiekanego czosnku, rozmarynu, soku wyciśniętego z cytryn, oliwy i świeżo mielonego pieprzu.
Udziec odstawić na dobę do lodówki. Wyjąć z torebki, osuszyć, natrzeć solą i pieprzem, przyrumienić na oliwie, przełożyć do brytfanny, naciąć w kilku miejscach, umieścić w otworach kawałki masła i rozmarynu.
Piec ok. pół godziny w temperaturze 200oC, podlać winem, zmniejszyć temperaturę do 180oC i piec 90 minut, polewając naturalnym sosem.Źródło: Twoje Imperium