Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Udziec jagnięcy z rozmarynem"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4804
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9145
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4804
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9145
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Składniki
Mięso umyć, włożyć do torebki foliowej, polać marynatą przygotowaną z drobno posiekanego czosnku, rozmarynu, soku wyciśniętego z cytryn, oliwy i świeżo mielonego pieprzu.
Udziec odstawić na dobę do lodówki. Wyjąć z torebki, osuszyć, natrzeć solą i pieprzem, przyrumienić na oliwie, przełożyć do brytfanny, naciąć w kilku miejscach, umieścić w otworach kawałki masła i rozmarynu.
Piec ok. pół godziny w temperaturze 200oC, podlać winem, zmniejszyć temperaturę do 180oC i piec 90 minut, polewając naturalnym sosem.Źródło: Twoje Imperium